Media036 medio november van start als nieuwe lokale omroep Almere

Media036, de nieuwe lokale omroep in Almere, start in de tweede helft van november met proefuitzendingen. Dat zegt directeur Willem Miermans van de omroep tegenover de regionale omroep Omroep Flevoland.

Keuze

Begin september werd bekend dat Media036 zich voor vijf jaar lokale omroep van Almere mag noemen. Media036 volgt de lokale omroep RTV Almere op. RTV Almere stopte haar uitzendingen eind vorig jaar en ging begin 2015 failliet. Het kiezen voor een nieuwe lokale omroep had veel voeten in de aarde in Almere. Er waren twee partijen in de race voor de vergunning: MEDIA036 en de Almeerse Omroep Stichting. De politiek vroeg eerst om een samenwerking tussen de twee partijen maar die gesprekken liepen op niks uit. De politiek was van beide initiatieven niet gecharmeerd, maar heeft begin juni schoorvoetend gekozen voor Media036. Het Commissariaat nam begin september de keuze van de gemeente over.

Subsidie

De nieuwe lokale omroep voor Almere heeft de helft van de gemeentelijke subsidie van 47.000 euro gekregen. De gemeente en Media036 maken nu afspraken en dan wordt dit jaar nog het tweede deel overgemaakt aldus Omroep Flevoland.

Studio

Op dit moment wordt de radio- en televisiestudio in Schouwburg Almere opgebouwd. Het streven van de omroep is om dagelijks een Almere journaal van acht tot tien minuten uit te zenden en programma’s te maken over onder meer politiek en sport. Deze programma’s worden niet alleen door de omroep zelf gemaakt, maar ook aangeleverd door instellingen in de stad.

Volwaardige omroep

Media036 heeft nu 70 medewerkers, Miermans hoopt de komende jaren naar 200 medewerkers door te groeien om zo ‘een volwaardige omroep’ neer te zetten. “De commerciële activiteiten van de omroep ‘voor op schema’ “, aldus Miermans tegenover Omroep Flevoland.

Er is al een website actief van de nieuwe lokale omroep MEDIA036: http://www.nieuws036.nl/

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.