Meer aanbod via DAB+ in delen Oost Nederland

Eind dit jaar wordt het aanbod van radiozenders via de digitale ether (DAB+) in delen van Oost Nederland uitgebreid. In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gaat er in het vierde kwartaal van dit jaar een nieuwe regionaal DAB+-netwerk de lucht in. Dit netwerk kan ook in delen van Oost Nederland ontvangen worden.

Uitbreiding

Via het nieuwe netwerk, dat gaat uitzenden via kanaal 9D, zullen 16 radiozenders uitgezonden gaan worden. Het netwerk moet vanaf aanvang een outdoor dekking van 92 procent en moet vanaf aanvang ontvangen te zijn op 97 procent van de snelwegen in de Duitse deelstaat.

Netwerk

Het netwerk zal worden geëxploiteerd door audio.digital NRW, een dochterbedrijf van Mediabroadcast. Bij de aanleg van het netwerk worden ook de zenderexploitanten Divicon Media en UPLINK Network betrokken. Er zal onder andere worden uitgezonden vanaf zendmasten in Kleve, Münster, Aachen en Wesel waardoor ontvangst in delen van Oost en Zuid Oost Nederland mogelijk is.

Aanbod

Via het nieuwe DAB+-netwerk op kanaal 9D zullen onder andere de radiozenders MYDIO, ENERGY Nordrhein-Westfalen, Radio 21, Radio Paradiso, Schlager Radio, Domradio en Radio Germany One te horen zijn.

Sociale media: