Meer aandacht voor ADO Den Haag bij Omroep West

rtvwestDe regionale publieke radio- en televisiezender Omroep West zal het komend voetbalseizoen nog meer aandacht gaan besteden aan de verrichtingen van voetbalclub ADO Den Haag. Dit bericht de omroep in een persbericht.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen de regionale omroep en de Haagse voetbalclub ADO Den Haag is deze verdere samenwerking een feit geworden. De ondertekening vond plaats voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag- PSV zaterdagavond.  Er zal dit seizoen nog uitgebreider verslag worden gedaan van de wedstrijden van ADO Den Haag op 89.3 Radio West, TV West, Omroepwest.nl en natuurlijk de Omroep West app. Ook de fans worden niet vergeten en krijgen alle ruimte in het nieuwe ADO magazine dat in september iedere vrijdag op TV West is te zien.

Televisie
TV West Sport staat met ingang van maandag 5 augustus iedere week in het teken van ADO Den Haag. Natuurlijk wordt er op de wedstrijd van het voorgaande weekend teruggeblikt en met gasten nagepraat en wordt er ook al vooruit gekeken naar de volgende wedstrijd.

Radio
Op 89.3 Radio West zal er rond iedere wedstrijd een maar liefst vier uur durend programma worden gemaakt. Bij thuiswedstrijden LIVE vanuit het Kyocera Stadion. Presentator Bart Nolles ontvangt gasten uit de voetbalwereld, analisten en andere gasten in een businessunit die tot studio wordt omgebouwd. Onno Hansum en Jim van der Deijl verzorgen vanaf de perstribune het wedstrijdverslag. Bij uitwedstrijden komt de uitzending vanuit de studio van Radio West waarin ook gasten zullen aanschuiven. Onno Hansum en Jim van der Deijl houden dan vanuit het stadion van de tegenpartij de luisteraars op de hoogte van het wedstrijdverloop. “Als je zelf niet in het stadion kan zijn, kun je maar beter Radio West luisteren. We pakken op Radio West echt uit rond en tijdens de wedstrijden. Dat we dat nu ook doen vanuit een studio in het Kyocera Stadion biedt ons veel meer mogelijkheden om interessante mensen naar de microfoon van Bart Nolles te krijgen. Hij zit nu immers maar een paar meter verderop.”, zegt Omroep West Hoofdredacteur Renzo Veenstra.

ADO Magazine op Radio West en Den Haag FM
Vanaf september zendt TV West iedere vrijdag een wekelijks ADO magazine uit, met daarin veel aandacht voor alle zaken rondom ADO Den Haag en de supporters van de groen-gele club. De presentatie is in handen van Nicolette Krul. Zij is onder meer bekend als medepresentator van het programma Studio Haagsche Bluf dat op werkdagen te horen is op Radio West en Den Haag FM, waarin ADO Den Haag ook dagelijks aan bod komt.

Voor Fox Sports Eredivisie maakt Omroep West de uitzendingen van ADO TV, in opdracht van ADO Den Haag.

Omroep West is blij met de samenwerking met dé voetbalclub uit de regio. “ADO Den Haag is een club die de hele regio met elkaar verbindt en dat is precies wat Omroep West ook doet. Het is daarom niet meer dan logisch dat wij samen optrekken en in onze uitzendingen veel aandacht aan de club schenken.”, zegt Omroep West directeur Gerard Milo in een eerste reactie. (via persbericht)