Meer Belgische televisiezenders gestopt met teletekst

Niet alleen de Vlaamse openbare omroep VRT is per 1 juni in België gestopt met haar teletekst-dienst, ook een aantal Franstalige commerciële televisiezendersbij onze zuiderburen hebben de dienst gestaakt.

RTL-zenders

De Franstalig Belgische RTL-zenders RTL-TVi, Club RTL en Plug RTL zijn ook per 1 juni gestopt met hun teletekst-dienst. Hiermee is de hoeveelheid aan teletekst-diensten in België behoorlijk teruggebracht. De Franstalige openbare omroep in België, RTBF, gaat vooralsnog wel door met de dienst op haar zender RTBF-La Une, La Deux en La Trois.

Medialaan

De commerciële televisiezenders van het concern Medialaan (VTM, 2Be, Kadet en Vitaya) stopte op 1 november 2014 al met Teletekst. De Vlaamse zenders Vier en Vijf gaan vooralsnog wel door met de dienst, maar veel pagina’s zijn aldaar al lange tijd niet bijgewerkt.

VRT

Sinds 1 juni wordt de wordt de Teletekst-dienst van de Vlaamse openbare omroep VRT niet meer geactualiseerd. De maatregel maakt onderdeel uit van bezuinigingen bij de omroep. Tot eind dit jaar zullen de pagina’s van nog toegankelijk blijven en worden de kijkers er doorverwezen naar alternatieve kanalen. Pagina 888 blijft de bron voor alle ondertitels. De Vlaamse publieke omroep noemt de dienst “achterhaald” en verwijst naar alternatieven in de vorm van Internet.

Nederland

Voor zover bekend heeft RTL in Nederland geen plannen om met haar RTL Text-diensten te stoppen, al zendt de nieuwe zender RTL Z geen teletekst uit. Ook de NOS heeft geen plannen om te stoppen met de dienst in Nederland. Uit onderzoek van de omroep blijkt dat de dienst in Nederland nog steeds erg populair is.

Eén reactie

  1. Schande voor mensen die niet horen of zeer hardhorend zijn.
    Hebben jullie dan geen beetje medelevensgevoel. Heel erg

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.