Wederom meer luisteraars voor digitale radio in Duitsland

In Duitsland wordt het luisteren naar radio via digitale manieren (internet en DAB+) steeds populairder. Dit blijkt uit cijfers die deze week bekend zijn gemaakt.

Cijfers

Diverse mediabedrijven in Duitsland waaronder publieke en commerciële radiozenders laten geregeld onderzoek doen naar het luistergedrag van de inwoners in Duitsland. De resultaten zijn tijdens de IFA, Internationale Funkausstellung, in Berlijn bekend gemaakt. Inmiddels is er bij ruim 14 procent van de Duitse huishoudens een DAB+ radio aanwezig waarbij er het laatste jaar meer dan 1,85 miljoen DAB+-radio’s bij zijn gekomen.

Digitale radio

Wanneer de Oosterburen naar de radio luisteren doen zij dat het meest via een analoge radio (FM): 54 procent, DAB+ volgt met 19 procent en Internet met 17 procent. Inmiddels luistert 13,8 procent van de Duitsers geregeld naar de radio via een DAB+-ontvanger (was vorig jaar nog 10,8 procent. Maar ook het luisteren via Internet blijft groeien: nu luistert 34,1 procent van de Duitsers geregeld radio via Internet (dit was vorig jaar nog 29,9 procent). Luisteren via de schotel en kabel is minder populair geworden bij onze Oosterburen. Het hele rapport is te lezen via deze website.

Zwitserland

Vorige maand kwamen er al positieve berichten uit Zwitserland waar ook steeds meer via digitale manieren naar de radio wordt geluisterd. In Zwitserland wordt er momenteel al meer digitaal naar de radio geluisterd dan naar de analoge radio.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.