Meer subsidie voor lokale omroep Studio Alphen

De publieke lokale omroep voor Alphen aan den Rijn, Studio Alphen, krijgt de komende twee jaar meer subsidie van de gemeente. Het bedrag wordt verhoogd van 65.000 euro naar 125.000 euro per jaar.

Marktpartij

Eerder dit jaar ging de gemeenteraad al akkoord met een verhoging van de jaarlijkse subsidie onder de voorwaarde dat een marktpartij een zelfde investering doet in de lokale omroep. Inmiddels heeft de omroep deze marktpartij gevonden in VOF Groene Hart Mediaproducties. Deze VOF, die nog opgericht moet worden, wil de komende vijf jaar een exploitatiegarantie van 125.000 euro geven.

“Beter voorbereid”

“In een nieuwe publiek-private combinatie wil de omroep beter voorbereid zijn op ontwikkelingen in het medialandschap en anticiperen op veranderend consumentengedrag. Ook voorkomt deze constructie dat de publieke omroep commerciële risico’s loopt, dat verliezen afgewenteld worden op de gemeente en dat zij ‘dubbel werk’ doet wat ook in de private sector uitgevoerd kan worden.”, aldus de omroep eerder dit jaar in een persbericht over de eventuele samenwerking met een private partij.

Financiële problemen

De lokale omroep raakte eind vorig jaar in financiële problemen en kon toen overleven door het verkrijgen van een noodkrediet van de gemeente. Met de extra bijdrage vanuit de gemeente en de investeringen van de nieuwe marktpartij hoopt de omroep de boekhouding weer op orde te krijgen. Voorlopig heeft de samenwerking met de nieuwe private marktpartij geen gevolgen voor de medewerkers en vrijwilligers van de lokale omroep uit Alphen aan den Rijn.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.