Meer zenders in HD-kwaliteit bij kabelaar Ziggo

Kabelaar Ziggo breidt per vandaag het aantal zenders dat in HD-kwaliteit wordt doorgegeven verder uit. Vanaf vandaag zijn Ziggo Sport Extra 1, Ziggo Sport Extra 2 en Penthouse te zien in HD-kwaliteit.

HD-aanbod

Kabelaar Ziggo geeft steeds meer zenders in HD-kwaliteit. Zo is per 1 juli de televisiezender Shorts TV (kanaal 125) al te zien in HD-kwaliteit. De zender is onderdeel van het aanvullende Movies & Series XL-abonnement .

Uitbreiding

Per vandaag, woensdag 1 augustus, zijn ook de televisiezenders Ziggo Sport Extra 1 en Ziggo Sport Extra 2 te zien in HD-kwaliteit. Deze televisiezenders, onderdeel van het Ziggo Sport Totaal-pakket worden in tegenstelling tot de andere tv-zenders van dit pakket nog in standaardkwaliteit (SD) doorgegeven. Per vandaag worden ook de Extra-zenders doorgegeven in HD-kwaliteit via respectievelijk kanaal 405 en 406.

Penthouse

Daarnaast wordt de zender Penthouse per vandaag doorgegeven in HD-kwaliteit. De zender, onderdeel van het aanvullende pakket Movies & Series XL, is te zien via kanaal 792.

De uitbreiding was al eerder aangekondigd door de kabelaar. Overigens is de zender Disney XD niet meer te ontvangen als zelfstandige televisiezender via de kabelaar. Disney stopt in Nederland met het uitzenden van het 24 uurs kanaal.