Minister Slob gaat met mediabedrijven praten over toekomst

Alle grote Nederlandse mediabedrijven hebben een uitnodigingen ontvangen voor een overleg met minister Arie Slob (media). Dit bericht De Telegraaf.

Samenwerking

Volgens het dagblad wil de minister meer samenwerking bewerkstelligen tussen de mediabedrijven om zo beter te kunnen concurreren met grote buitenlandse bedrijven als Netflix, Google en Amazon. Er is momenteel weinig samenwerking tussen de diverse mediabedrijven in Nederland, wel zouden er tal van conflicten zijn tussen de publieke omroep en commerciële mediabedrijven.

NLZIET

Volgens De Telegraaf zou er onder andere een conflict zijn tussen de NPO en de commerciële televisiezenders over het on-demand platform NLZIET. NLZIET zou het Nederlandse antwoord moeten zijn op Netflix waarin zowel de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de televisiezenders van RTL en Talpa (SBS) samenwerken.

Ook zou er volgens De Telegraaf frictie zijn tussen RTL en Talpa vanwege het feit dat diverse tv-sterren door het bedrijf van John de Mol zijn weggekocht bij RTL.

Samenwerking

Talpa-eigenaar John de Mol gaf enkele weken geleden nog aan meer te willen gaan samenwerken met RTL omdat twee commerciële mediabedrijven in een klein land als Nederland teveel is. “Ik denk dat Nederland te klein is om twee grote televisiegroepen te hebben die elkaar naar het leven staan. Ik denk dat samenwerking onvermijdelijk is, maar daar heb je twee partijen voor nodig. Daar zijn we over in gesprek en de uitkomst daarvan gaat bepalen waar welke programma’s uiteindelijk gaan eindigen.“, aldus De Mol.