Motorsportseizoen van start op Eurosport met GP Qatar

Dit weekeinde gaat het nieuwe motorsportseizoen van start met de GP van Qatar. Het hele seizoen is ook dit jaar live te volgen op Eurosport.

Qatar

Tot en met zondag 10 maart gaan alle remmen los op het Losail International Circuit. Op 8 maart kunnen motorsportfans vanaf 11:45 terecht op Eurosport 1 voor de vrije training van Moto3, Moto2 en natuurlijk de MotoGP. “Op zaterdag 9 maart word je al vroeg in het zadel geholpen, tussen 11:15 en 14:00 uur zijn de derde vrije trainingen te zien, met tussen 15:30 en 18:45 de kwalificaties.”, aldus de sportzender. Zondag 10 maart is de racedag te zien op Eurosport 1 en de Eurosport Player.

Uitbreiding Raceteam

Het commentaar bij de MotoGP wordt dit seizoen opnieuw verzorgd door het duo Frank Weeink met co-commentator Peter Bom. Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh nemen wederom het commentaar bij de Moto2- en Moto3-series voor hun rekening. Tijdens de races van Jerez, Assen, Oostenrijk, Silverstone, Misano, Aragon & Valencia wordt het team versterkt door verslaggever Herbert Cool die de MotoGP-uitzendingen op en rond het circuit zal begeleiden. Herbert werkt bij Eurosport als commentator, is fanatiek MotoGP-fan en heeft voor Eurosport gefungeerd als analist tijdens de Olympische Spelen van 2018.

Bo Bendsneyder

In de Moto2 zijn alle Nederlandse ogen natuurlijk gericht op het jonge talent Bo Bendsneyder. De 19-jarige coureur kon door een blessure, opgelopen na het ontploffen van zijn motorblok, het seizoen 2018 niet afmaken, maar is inmiddels volledig hersteld. Nu in dienst bij het Nederlandse RW Racing Team is hij vol vertrouwen voor het nieuwe Moto2-seizoen en wil iedere week in de punten eindigen.

Exclusief

Zowel op TV als online is Eurosport, exclusief rechtenhouder van de MotoGP, dé bestemming voor de Nederlandse motorfan. Geen enkele zender brengt zo veel motorsport op de buis. Niet alleen is Eurosport in Nederland en België de enige uitzendrechtenhouder van de MotoGP, Moto2 en Moto3, maar ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP zijn, grotendeels live, te zien bij de zender.

Sociale media: