Museum RockArt hoopt eind augustus deuren weer te openen

Het door waterschade getroffen Museum RockArt in Hoek van Holland hoopt eind augustus haar deuren weer te openen. Dit bericht het museum op haar website.

Waterschade

Museum RockArt is in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 juni ernstig getroffen door het zware noodweer dat over een deel van Nederland trok. Het volledige museum heeft hier door ernstige (riool-) waterschade opgelopen, waarbij de vloeren volledig blank kwamen te staan. Sindsdien is het museum gesloten voor het publiek. Museum RockArt, waar een overzicht van 60 jaar popmuziek is te zien, is regelmatig een bedevaartsoord voor muziek en cultuur liefhebbers.

Wederopbouw

De historische studio’s van de voormalige zeezender Radio Veronica die in het museum staan en het grootste deel van de unieke collectie uit 60 jaar popgeschiedenis zijn bewaard gebleven. Door de schade moest het museum geheel worden ontruimd en de wederopbouw van het museum kan nu van start gaan. “De komende weken wordt de vloer geëgaliseerd, de keuken en de bar teruggeplaatst en de vloerbedekking gelegd. En daarna moet de hele collectie van RockArt weer naar het museum terug worden gebracht”, zegt directeur Jaap Schut tegenover de website MediaPages.nl. “Dat is ook nog een enorme klus, want de volledige collectie staat nu in een tijdelijke opslag en het museum is helemaal leeg. Alles moet dus weer vanaf begin af aan worden opgebouwd”, aldus Jaap Schut. Schut hoopt dat het museum eind augustus haar deuren weer kan openen. In totaal is er voor 150.000 euro aan schade aangericht door de wateroverlast.

Benefietconcert

Inmiddels zijn er ook voorbereidingen gaande voor een benefietconcert voor het museum. Dit concert wordt gehouden op 12 september in poppodium De Boerderij in Zoetermeer. Tal van artiesten hebben al hun medewerking toegezegd, onder wie zanger George Baker. Ook de bassist van Triggerfinger en drummer Cesar Zuiderwijk van de Golden Earring treden op.

Steun

Museum RockArt kan nog steeds alle (financiële) steun hard gebruiken. Want de verzekering dekt lang niet alle kosten die veroorzaakt zijn door de wateroverlast. Het rekeningnummer van Museum RockArt voor alle financiële steun, hoe klein ook, is: NL88ABNA0810336782 ten name van Stichting RockArt.

Video

Reportage WOS Media.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.