Museum RockArt verhuist mogelijk van Hoek van Holland naar Den Haag

De kans is groot dat Museum RockArt gaat verhuizen van Hoek van Holland naar Den Haag. De Haagse gemeenteraad heeft daartoe deze week een motie aangenomen die was ingediend door het CDA in ruime meerderheid aangenomen. Dit bericht de streekomroep WOS.

Positief

Museumdirecteur van Rockart, Jaap Schut, staat positief tegenover een eventuele verhuizing van Hoek van Holland naar de ‘Hofstad’. Volgens Schut groeit het museum al jaren uit zijn jasje. Een verhuizing naar de hofstad, of beter gezegd de beatstad van Nederland, komt dan ook goed uit.

Popgeschiedenis

“Er is maar een stad waar we thuishoren en dat is Den Haag”, stelde Jaap Schut eerder deze week tegenover het Algemeen Dagblad. “Meer dan de helft van onze collectie beslaat de Haagse popgeschiedenis, zie de indorock, de nederbeat en muzikanten als Anouk en Kane. Ik hoop dat het er echt van komt, want een industrieterrein in Hoek van Holland is niet de beste plek voor een museum om te zitten.”.

Geen concrete plannen

Er zijn volgens WOS nog geen concrete plannen voor een verhuizing naar Den Haag. Al jaren wordt er gesproken over een popmuseum in Den Haag, aangezien daar vele muzikanten geboren zijn met een grote betekenis voor de Nederlandse pophistorie. Door het aannemen van de motie lijkt de kans op een verhuizing naar ‘beatstad’ Den Haag wel een stuk groter geworden.

Schade

Het museum Rockart in Hoek van Holland heeft een bewogen jaar achter de rug. In juni werd het museum getroffen door grote waterschade waardoor het museum een aantal maanden dicht is geweest. In september is het museum weer heropend nadat de schade was hersteld.

Audio:

Interview met Jaap Schuut bij WOS Radio:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.