NashvilleTV en SchlagerTV binnenkort in heel Europa te zien via Joyne

Binnen een aantal weken zijn de televisiezenders NashvilleTV en SchlagerTV in heel Europa te ontvangen via de satelliet-tv aanbieder Joyne. Joyne gaat de televisiezenders die onderdeel uitmaken van het MUZIEKKIOS-pakket doorgeven.

TV Oranje

TV Oranje was al sinds 2006 via de satelliet te bekijken bij CanalDigitaal, maar dankzij Joyne zijn binnen een aantal weke ook NashvilleTV en SchlagerTV in heel Europa te ontvangen. De exacte startdatum is van de nieuwe aanbieder Joyne is nog niet bekend.

Schlagers en country

Op SchlagerTV worden 24 uur per dag videoclips en andere beelden met Volksmusik uitgezonden, vrij van reclameblokken. NashvilleTV richt zich op de liefhebbers van hedendaagse countrymuziek in de breedste zin van het woord, met non-stop de nieuwste countryclips van het allerhoogste niveau.

‘Europese doorbraak’

Het muzikale format van NashvilleTV (country) en SchlagerTV (Duitstalige muziek) is zeer geschikt voor het buitenland, aldus het persbericht van MUZIEKKIOSK. Via satellietaanbieder Eutelsat zijn deze in Nederland gevestigde zenders nu dus ook beschikbaar gekomen voor internationale aanbieders. Directeur Jur Bron is opgetogen: “Na de eerdere Europese doorbraak van de mede door ons opgerichte zenders Brava en DjazzTV zijn nu SchlagerTV en NashvilleTV aan de beurt.

Nieuwe provider

Joyne is een nieuwe Nederlandse provider van digitale radio en televisie via de satelliet. Onder het motto ‘Gewoon doen’ biedt Joyne binnenkort een aantrekkelijk pakket met Nederlandse en buitenlandse zenders. Een belangrijke doelgroep zijn recreanten en mensen met een tweede huis in West-Europa.

Met een abonnement op de nieuwe aanbieder volstaat een 45 cm schotel om het zenderaanbod perfect te ontvangen, zelfs in de Algarve en Noorwegen. De aanbieder hoopt binnenkort meer details over het programma-aanbod en prijsstelling bekend te maken.

MUZIEKKIOSK

MUZIEKKIOSK is een initiatief van de oostelijke mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch. Het muziekpakket was in eerste instantie gericht op Nederland, maar is ook beschikbaar voor de buitenlandse markt.