NDC Mediagroep overgenomen

De eigenaar van de radiozenders Waterstad FM, RadioNL en Arrow Classic Rock Noord, de NDC Mediagroep, wordt overgenomen. Dit bericht de regionale omroep RTV Noord op haar website.

 

 

De nieuwe eigenaar is een consortium met daarin de ING bank, FB Oranjewoud en Je Maintiendrai. De NDC Mediagroep stond in de verkoop omdat de uitgeverij kampt met een schuld van 180 miljoen euro. De nieuwe eigenaar moet het bedrijf weer financieel gezond maken door te saneren. Naast een aantal radiozenders is de NDC Mediagroep ook uitgever van een aantal dagbladen waaronder het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Theo van der Raadt, Voorzitter Raad van Bestuur NDC|VBK de uitgevers: ‘Wij zijn verheugd dat we deze voorgenomen aankoop door FB Oranjewoud met steun van ING Corporate Investments kunnen bekendmaken. Het is een logische consequentie van de keuze die NDC|VBK eerder heeft gemaakt om zijn drie hoofdactiviteiten ieder strategisch en operationeel op eigen benen neer te zetten. Wij zijn vol vertrouwen dat NDC mediagroep in de nieuwe aandeelhoudersstructuur die nu ontstaat zijn bedrijfsstrategie in de komende jaren succesvol kan uitvoeren.’

De verwachting is dat er tenminste tientallen banen moeten worden geschrapt. Bij NDC Mediagroep werken momenteel 750 mensen.