Nederland.FM breidt uit naar Apple’s CarPlay

De radioportal Nederland.FM is in de auto nu ook via CarPlay van Apple te gebruiken. De maker van de app heeft hiervoor een nieuwe versie van haar applicatie uitgebracht op iOS.

Carplay

CarPlay van Apple maakt het mogelijk om iOS, het besturingssysteem dat op de smartphones van Apple draait te gebruiken in de auto. De functie is standaard aanwezig op de iPhone 5 of nieuwer. Om het systeem te kunnen gebruiken moet je beschikken over een auto met CarPlay ondersteuning. Steeds meer auto’s worden tegenwoordig uitgerust met Apple CarPlay. Het is ook mogelijk om voor bestaande auto’s het systeem in te bouwen.

Ook concurrent Google is actief op dit gebied met Android Auto. Android Auto is echter officieel nog niet beschikbaar in Nederland.

Apps

Met de introductie van het laatste besturingssysteem van Apple, versie iOS 12, is het ook mogelijk voor derden om apps aan te bieden voor Apple CarPlay. Navigatie-apps als Google Maps en Waze zijn dus naast de standaard navigatie-app van Apple nu ook te gebruiken via Apple CarPlay.

Ook radio-apps zien hun kans schoon om een plekje te bemachtigen in het entertainmentsysteem van de auto. De apps TuneIn en myTuner waren al enige tijd beschikbaar via Apple CarPlay en daar is sinds oktober vorig jaar ook de Nederlandse app radioNED bijgekomen.

Uitbreiding

Nu biedt ook de app Nederland.FM de mogelijkheid om gebruikte te worden via CarPlay van Apple. De app biedt de mogelijkheid om te luisteren naar de bekende Nederlandse radiozenders en een aantal internetzenders. De app kan hier worden gedownload.