Nederlands Film Festival staat centraal op NPO 3

NPO 3 besteedt tot en met vrijdag 2 oktober veel aandacht aan het Nederlands Film Festival. Op NPO 3 zijn verslagen van het festival te zien en veel Nederlandse films.

Nederlandse Film Festival

Tot en met vrijdag 2 oktober vindt de 35e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats in Utrecht. Tijdens het festival zijn alle Nederlandse filmproducties van het jaar te zien, waarvan er meestal een groot aantal in première gaat. Het gaat hierbij niet alleen om speelfilms, maar ook om korte films, documentaires en televisiedramaproducties. Tijdens de slotavond worden Gouden Kalveren uitgereikt aan onder andere de beste film, de beste regisseur en beste acteur en actrice. NPO 3 besteedt de komende dagen veel aandacht aan dit festival.

Nederlandse premières

Vanaf vandaag zijn de mooiste Nederlandse films te zien op NPO 3. Zo zijn op NPO 3 de premières te zien van Wolf en Hemel op aarde. Maar ook topfilms als Rabat, Borgman en Aanmodderfakker staan op het programma bij NPO 3. Van maandag 28 september tot en met donderdag 1 oktober geven Daphne Bunskoek en Tim den Besten in vier specials een inkijk in de wondere wereld van film en televisie. Van reportages met rode loper-glamour en zenuwachtige Kalf-genomineerden tot portretten van gevierde regisseurs en de beste acteurs. Het VPRO-programma is te zien om 19.55 uur op NPO 3. NPO 3 zendt dit jaar ook het Gala van de Nederlandse Film uit. De uitreiking van de Gouden Kalveren wordt live uitgezonden op vrijdag 2 oktober van 20.25 uur tot 22.05 uur door de VPRO. De presentatie is in handen van Claudia de Breij.

De korte films

Zaterdag 3 oktober presenteert de NTR de Avond van de Korte film, een marathonuitzending over het genre korte film, gepresenteerd door acteur en Gouden Kalf-winnaar Robert de Hoog. Te zien zijn de negen KORT!-films van maximaal 10 minuten, die vorig jaar tijdens het NFF in première gingen. En van 4 tot en met 9 oktober is dagelijks rond 22.30 uur One Night Stand (NTR, VARA en VPRO) te zien. Zes Nederlandse tv-films van 50 minuten van veelbelovende regisseurs en talentvolle schrijvers.

[textblock style=”1″]Overzicht Gouden Kalf films:

Wo 23 sept Simon VPRO
Do 24 sept Van God Los BNN
Vr 25 sept Wolf (tv-première) NTR
Za 26 sept Hemel op Aarde (tv-première) AVROTROS
Zo 27 sept Borgman (tv-première) NTR
Ma 28 sept Aanmodderfakker AVROTROS
Di 29 sept Alles is familie VARA
Wo 30 sept Lek VARA
Do 1 okt Cop vs Killer AVROTROS
Vr 2 okt Rabat (na het gala) NTR
Za 3 okt Heineken Ontvoering VARA[/textblock]

[textblock style=”1″]Films One Night Stand:
4 okt Een goed leven met een gelukkig einde
5 okt Patagonia
6 okt Geen koningen in ons bloed
7 okt Wild Flowers
8 okt De lange nasleep van een korte mededeling
9 okt De Leerling[/textblock]

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.