(C) Mediamagazine

Nederlandse 4G-netwerken behoren tot Europese top

De Nederlandse mobiele 4G-netwerken behoren tot de Europese top. Dit blijkt uit het rapport P3 connect Mobile Benchmark 2018. 

Europa

In vergelijking met buitenlandse netwerken scoren de Nederlandse netwerken van KPN, Vodafone, T-mobile en Tele 2 hoog op snelheid en dekking. T-Mobile scoort voor de derde keer op rij het hoogst.

Inzicht

De P3 Connect Mobile Benchmark 2018 geeft inzicht in de prestaties van mobiele netwerken. Deze benchmark biedt gebruikers een objectieve manier om de prestaties van verschillende mobiele netwerken met elkaar te vergelijken. Zo wordt er bij de tests gebruikgemaakt van rijdende meetwagens die testritten uitvoeren langs grote steden, kleinere woonkernen, treinen en verbindingswegen.

Belangrijk

De benchmark is belangrijk om de markttransparantie te vergroten en voor de mobiele operators om hun netwerkkwaliteit te meten en te vergelijken. De P3 connect Mobile Benchmark 2018 laat bovendien de toonaangevende innovaties zien op de Nederlandse markt en eventuele zwakke plekken in de mobiele servicekwaliteit vanuit het perspectief van de klant. De benchmark vormt daarmee een onafhankelijk overzicht van de netwerksituatie in Nederland.

T-mobile aan kop

P3 concludeert dat alle mobiele operators in Nederland al sinds 2015 tot de Europese top behoren. Naast T-Mobile krijgt ook Vodafone een uitstekende beoordeling van het onderzoeksbureau.

De verschillen tussen de netwerken zijn echter klein: T-Mobile haalt 977 punten, Vodafone haalt 962 punten, KPN 940 en Tele2 908. De score van T-Mobile is echter wel de hoogst gemeten scoren ooit.

“Fantastische prestatie”

Johan van den Branden, Directeur Netwerk van T-Mobile Nederland: “Dit is een fantastische prestatie! We zijn enorm trots dat ons mobiele netwerk voor het derde jaar op rij het beste uit de P3 connect Mobile Benchmark komt. Dankzij de inzet van de beste technici hebben wij dit resultaat bereikt. Ons netwerk kenmerkt zich door een uitgekiende combinatie van frequenties. En met de meest geavanceerde technologie en het grootste aantal LTE-masten, kunnen we de forse toename van het dataverkeer goed aan. Daardoor kunnen onze klanten optimaal gebruikmaken van het Unlimited netwerk van Nederland.”