Nederlandse artiesten domineren de 3FM Festival Top 999

Chef’Special, De Staat en Typhoon vormen de Top 3 van de 3FM Festival Top 999: de lijst met de ultieme festival-nummers, bepaald door luisteraars van NPO 3FM.

Nederlandse bodem

Ruim een kwart van de lijst is van Nederlandse bodem. Opvallend is ook de diversiteit in muziekgenres. Tracks van Arctic Monkeys, Kensington, Avicii, Kendrick Lamar, Dua Lipa, De Jeugd van Tegenwoordig en Editors samen in één lijst.

Stemmen

3FM-luisteraars stemden afgelopen weken op hun favoriete festival tracks. Amigo van Chef’Special kreeg veruit de meeste stemmen en staat op nummer 1 in de lijst. De lijst wordt tot en met vrijdag uitgezonden op de publieke jongerenzender.

3FM Festival Top 999

De 3FM Festival Top 999 is de kick-off van het aankomende festivalseizoen. De lijst staat bomvol met headliners en acts die te zien zijn op de festivals deze zomer: Best Kept Secret, Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, WOO HAH!, Zwarte Cross, Sziget, Solar en Lowlands.

Verslag

NPO 3FM is deze zomer op deze negen festivals aanwezig en doet uitgebreid verslag vanaf het festivalterrein. De 3FM Festival Top 999 is te horen tot en met aanstaande vrijdag 21.00 uur op NPO 3FM. Elk uur draaien de 3FM-dj’s een livetrack uit het festivalarchief van NPO 3FM. De volledige lijst staat vanaf nu op Spotify en op de website van de radiozender.

Video