(C) Mediamagazine

“Nederlandse mobiele netwerken blijven Europese koplopers”

De mobiele netwerken van Nederland behoren nog altijd tot de beste van Europa. Dit blijkt een onderzoek van onderzoeksbureau P3.

Onderzoek

Dit bedrijf heeft de afgelopen weken de kwaliteit van de Europese mobiele netwerken getest. Dit jaarlijkse onderzoek bekijkt zowel stedelijk als landelijk gebied evenals tussenliggende verbindingsroutes. In het testgebied bevindt zich ruwweg 30 tot 40 procent van de Nederlandse bevolking.

T-Mobile

Volgens P3 heeft in Nederland T-Mobile het beste netwerk maar ook de andere aanbieders KPN en Vodafone krijgen een goede beoordeling. Tele2 is geen zelfstandige provider meer en wordt nu dus niet meer apart onderzocht. P3 concludeert zelfs dat alle mobiele operators in Nederland al sinds 2015 tot de Europese top behoren.

Gratis data voor Vodafone-klanten

Het Vodafone-netwerk is één van drie Nederlandse netwerken die daarbij voor de tweede keer op rij een ‘uitstekende’ score mag noteren aldus P3. “Om dit te vieren trakteert Vodafone haar klanten op gratis data in het weekend van 13 en 14 april.“, aldus Vodafone in een persbericht.

Het gehele onderzoek vind je hier.