Net5 zendt uitreiking The Oscars exclusief uit in Nederland

Ook dit jaar zendt televisiezender Net5 de uitreiking van The Oscars live uit. Dit bericht Talpa Network, eigenaar van de televisiezender, in een persbericht.

Live

In de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari wordt de awardshow live om 02.00 uur uitgezonden op Net5 en op maandag 25 februari is de samenvatting te zien om 18.30 en 23.15 uur.

Vierde jaar op rij

Net5 zendt voor het vierde jaar op rij als enige Nederlandse televisiezender live de 91e uitreiking van The Oscars, ook wel Academy Awards genaamd, uit. De meest prestigieuze filmawards ter wereld worden in 24 categorieën in Hollywood uitgereikt in aanwezigheid van de grootste acteurs en actrices.

Nominaties

Deze week werden de nominaties bekend gemaakt. Onder andere Bohemian Rhapsody, The Favourite en A star is born maken kans in de categorie ‘Beste Film’. Voor laatstgenoemde film zijn acteur Bradley Cooper en actrice Lady Gaga in de race voor de categorie ‘Beste mannelijke hoofdrol’ en ‘Beste vrouwelijke hoofdrol’.

Er zijn deze editie geen Nederlandse nominaties. De film Bankier van het verzet viel in de voorselectie af. Een overzicht van alle nominaties vind je hier.