Netflix beschikbaar via Horizon Mediabox van Ziggo

Per vandaag, dinsdag 6 december, kunnen Ziggo-abonnees met een Horizon Mediabox kijken naar Netflix via een speciale app op de Mediabox.

Overeenkomst

Het aanbieden van de Netflix-app bij de kabelaar is het resultaat van de wereldwijde overeenkomst die Liberty Global, het moederbedrijf van de Nederlandse kabelaar, in september afsloot met de streamingdienst.

Ook andere kabelmaatschappijen die onderdeel zijn van Liberty Global gaan op den duur Netflix aanbieden. In België zal kabelaar Telenet, ook onderdeel van Liberty Global, de dienst pas eind 2017 kunnen gaan aanbieden.

Europa

Ziggo werkt volgens zeggen niet zomaar mee: het bedrijf krijgt betaald voor elke nieuwe gebruiker die via de settopbox van Ziggo binnenkomt. In heel Europa maken meer dan 2 miljoen abonnees gebruik van een Horizon-ontvanger.

App

Vanaf vandaag, dinsdag 6 december, kunnen Ziggo-klanten met een Netflix abonnement de films en series van deze online videodienst op hun televisie bekijken via de Horizon Mediabox van de kabelaar.

Abonnement

“Zonder tussenkomst van additionele apparatuur. Gewoon via de app die te vinden is bij de overige Horizon TV-apps. Op kanaal 150 wordt deze app automatisch gestart.”, aldus de kabelaar in een persbericht. De klanten moeten echter wel beschikken over een Horizon Mediabox om gebruik te maken van de streamingdienst. Ziggo-klanten kunnen via de app ook een abonnement bij Netflix afsluiten

Videoland

Vorige week introduceerde de grootste kabelmaatschappij van Nederland al een app voor de streamingdienst Videoland van RTL Nederland.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.