NH Nieuws en 6FM vormen streekeditie: NH Gooi

NH Nieuws gaat samen met de lokale omroepen 6FM en RTI (Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren) de streekeditie NH Gooi vormen. Woensdag 9 mei zal de samenwerking officieel van start gaan. Dit berichten beide organisaties in een persbericht.

Onafhankelijke nieuwsorganisatie

NH Gooi wordt een onafhankelijke nieuwsorganisatie in het hart van media valley Hilversum. Het richt zich op de lokale behoefte met onderwerpen die relevant zijn voor de burgers binnen het gebied. Met nieuws dat raakt, dat pakt en dat inspireert.

“Ik wil minder instituten”

Paul van Gessel, algemeen directeur NH Media: “Samen met AT5, ook een lokale omroep, vormen we al vijf jaar een goed geoliede machine. Het is zonneklaar dat die samenwerking tussen lokale en regionale omroepen groot journalistiek voordeel oplevert. Met NH Gooi zetten we een majeure stap in het laten versmelten van die lokale/ regionale laag in ons publieke bestel. Ik wil minder instituten en meer nieuws; de grote winnaar is het publiek.

Bevlogen vrijwilligers

Met deze nieuwe strategische samenwerking wordt een impuls aan de publieke nieuwsvoorziening op lokaal en regionaal niveau gegeven, aldus beide organisaties. De nieuwscontent van NH Gooi wordt verspreid over diverse kanalen: nhgooi.nl, de NH Nieuws app, social media, radio en tv.

Sociale media: