NH Nieuws en streekomroep Weeff starten gezamenlijke nieuwsredactie

Regionale omroep NH en streekomroep Weeff zijn deze week gestart met een gezamenlijke nieuwsredactie.

Weef is de streekomroep voor de regio West Friesland. Door intensief samen te werken, willen de twee omroepen nog meer regionaal en lokaal nieuws brengen “dat raakt, pakt en inspireert”. Dat nieuws is vanaf deze week te vinden op de gezamenlijke website van NH Nieuws en Weeff.

Samenwerking

NH Nieuws en streekomroep Weeff werken al lange tijd samen op het gebied van regionale journalistiek. Redactieleden en verslaggevers van beide omroepen trekken al samen op. Een gezamenlijke nieuwsredactie vormen is dus een logische volgende stap, aldus Jacky de Vries chef nieuws bij NH Nieuws.

“Meer slagkracht”

Door samen op te trekken en van elkaars sterke kanten gebruik te maken vergroten we onze slagkracht in West-Friesland. Zo kunnen we samen met meer verslaggevers méér nieuws maken. Door de websites samen te voegen, creëren we een sterk nieuwsplatform voor de inwoners van West-Friesland.”, aldus De Vries

“Trots”

Het bestuur van de streekomroep Weeff is erg trots op de samenwerking. “Vrijwilligers van Weeff kunnen we nu meer bieden, doordat we intensief samenwerken met NH Nieuws. Ze worden opgeleid en getraind door medewerkers aldaar. De samenwerking zorgt voor veel enthousiasme en energie op de werkvloer“, vertelt penningmeester Jan de Jong van streekomroep Weeff.

6FM

Eerder ging NH Nieuws al een soortgelijke samenwerking aan in het Gooi. Hier vormt de regionale omroep sinds vorig jaar samen met 6FM en RTI (Hilversum, Huizen, Blaricum, Eemnes, Laren) de streekeditie NH Gooi.

De samenwerking tussen NH Nieuws en Weeff wordt op 1 oktober officieel bekrachtigd met een samenwerkingsverklaring.