Nieuw bestuur zorgt voor opfrisbeurt AmsterdamFM

De lokale radiozender AmsterdamFM krijgt een opfrisbeurt in de vorm van een nieuwe uitzendlocatie en een vernieuwde programmeringHet nieuwe bestuur van de lokale radiozender heeft gezorgd voor deze vernieuwing.

Amsterdam FM

Amsterdam FM is één van de omroepen die uitzendt via de SALTO (Stichting Amsterdamse Lokale Televisie Omroep). De radiozender is te horen via het kanaal Stads FM van de SALTO.

Bestuur

Het nieuwe bestuur van AmsterdamFM wordt gevormd door Frans van der Beek (voorzitter), Anneminke van der Velden (secretaris), Leon Wolleswinkel (bestuurslid) en Hanno Spreeuw (penningmeester en oudgediende van het radiostation).

Nieuwe locatie

De lokale radiozender voor Amsterdam heeft inmiddels al een nieuwe uitzendlocatie gevonden: het Tropenmuseum. De studio is gevestigd in de voormalige museumshop, waar bezoekers van het museum de live-uitzendingen kunnen volgen en de vele prominente gasten in levende lijve kunnen aanschouwen.

Programmering

Binnenkort gaat de programmering op de schop. Er komt een horizontale programmering met thema-uitzendingen. “De focus ligt daarbij op cultuur in de hoofdstad. Amsterdam bruist van de culturele activiteiten en er is tot nu toe geen medium dat daar intensief en voortdurend aandacht aan besteedt. AmsterdamFM gaat deze mooie taak op zich nemen.”, aldus de radiozender. Binnenkort zal ook de website van de radiozender worden aangepast.

Oproep

Er is ruimte voor nieuwe vrijwilligers bij de lokale radiozender. Medewerkers wordt een breed pakket aan cursussen geboden om hun (radio)vaardigheden bij te spijkeren en te verbreden. “Daartoe krijgt de AmsterdamFM Academy een nieuwe impuls.”, aldus de radiozender.

Luisteren

AmsterdamFM is in de regio Amsterdam te ontvangen via 106.8 MHz in de ether, de kabel en wereldwijd via Internet.