(C) Mediamagazine

Nieuw programma ‘Moggûh weekend’ op Radio West

Op Radio West is dit weekend een nieuwe stem te horen. Presentator Bas Martinius begint zaterdag met het programma ‘Moggûh weekend’. Het radioprogramma is elke zaterdag tussen 7.00 en 9.00 uur te horen op de regionale radiozender.

Geen onbekende

Bas is geen onbekende voor Radio West. Als technicus werkt hij al jarenlang achter de schermen. ‘Dertig jaar geleden ben ik begonnen op radio. Ondertussen doe ik veel meer, maar radio heeft altijd een apart plekje gehad. Dus toen deze kans voorbijkwam, dacht ik: wat leuk, dat wil ik.‘, aldus Bas Martinius.

Hij heeft veel zin om nu eens vóór de schermen te staan. ‘Ik heb echt niet dat heilige moeten, ik vind het vooral heel leuk. Ik vind het leuk om met mensen te babbelen en een spelletje te spelen.’ ‘Moggûh weekend’ wordt een luchtig programma met verhalen van regiogenoten, het weekendweer en spelletjes. De muziek in zijn programma zit ‘in de ouwe hoek‘, zegt Martinius.