Nieuw seizoen Game of Thrones van start bij Ziggo

Zondag is het zevende seizoen van Game of Thrones van start gegaan. Dit nieuwe seizoen van de HBO serie is exclusief te zien bij kabelaar Ziggo.

GOT

Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-televisieserie die sinds 2011 uitgezonden wordt op de televisiezender HBO. De serie die inmiddels al 38 Emmy Awards in de wacht heeft gesleept, is gebaseerd op de boeken uit de serie Het Lied van IJs en Vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin.

Mythische wereld

Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld. De Nederlandse actrice Carice van Houten zal ook in het zevende seizoen van de serie te zien zijn. Het zevende seizoen zal bestaan uit 7 afleveringen die wekelijks online worden gebracht. De eerste aflevering heeft de titel ‘Dragonstone’ meegekregen. Hierna komt er nog een achtste en laatste seizoen van de HBO-serie.

HBO

Tot en met het zesde seizoen was de serie te zien via vrijwel alle Nederlandse digitale aanbieders via HBO Nederland. Deze zender is eind vorig jaar echter gestopt met haar uitzendingen en de series van HBO zijn nu exclusief te zien via Ziggo.

Abonnement

Hiervoor moet de abonnee van de kabelaar wel beschikken over het Movies & Series (X)L-televisiepakket. De series van HBO zijn alleen “on demand” beschikbaar via de interactieve televisieontvanger of via de Ziggo Go-app. De afleveringen zijn in Nederland op maandagavond na 21.00 uur te zien bij Ziggo.

Guide of Thrones

Kabelaar Ziggo heeft ook een speciale Guide of Thrones beschikbaar gesteld. Dit is een zogenaamde interactieve chatbot die virtueel allerlei antwoorden geeft op vragen over de serie. De Guide of Thrones werkt hierbij samen met Facebook Messenger. De ‘Guide of Thrones’ is een samenwerking tussen OMD, MediaMonks en Ziggo, en is beschikbaar via de website van Ziggo.

Populair

Dat de serie populair is blijkt wel uit het feit dat afgelopen nacht diverse servers van HBO overbelast raakten. Op sociale media regende het klachten over de bereikbaarheid van de servers. Met name fans in Mexico, Brazilië en Argentinië hebben moeite om verbinding te maken met HBO, maar het probleem lijkt zich in veel meer landen voor te doen.

Update 17 juli – 18.30 uur: Aanpassing in verband met uitzendtijd Ziggo

Video: