Eerste aflevering Game of Thrones S7 door storing later bij Ziggo

(Update) De eerste aflevering van het nieuwe en zevende seizoen van Game of Thrones is na 21.00 uur beschikbaar via Ziggo. De kabelaar kampt ook nog eens met een storing in haar on-demand dienst. Rond 22.00 uur is de eerste aflevering van het nieuwe seizoen alsnog beschikbaar gekomen.

Première

Gisteren ging in de Verenigde Staten bij televisiezender HBO het nieuwe seizoen van de serie Game of Thrones van start. In Nederland is de serie exclusief te zien via kabelaar Ziggo. Abonnees van de aanbieder moeten dan wel beschikken over een zogenaamde Movies en Series (X)L-abonnement.

Wachten

Wie over dit abonnement beschikt en vanmorgen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de serie wilde gaan bekijken kwam bedrogen uit. De serie wordt pas maandagavond, 17 juli, na 21.00 uur beschikbaar gesteld via Ziggo. Een exact tijdstip kan de kabelaar echter niet noemen.

Storing

Rond 21.00 uur gaf de kabelaar aan dat er een probleem is met het aanbieden van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Rond 22.00 uur gaven de eerste abonnees aan dat de serie te zien is via het on-demand platform van de kabelaar.

Klachten

Liefhebbers van de fantasieserie klagen onder andere in de Ziggo Community ook over het verlate tijdstip van het beschikbaar komen van de nieuwe afleveringen van Game of Thrones. Toen de serie nog werd uitgezonden door HBO Nederland kwamen nieuwe afleveringen vrijwel gelijktijdig in de Verenigde Staten en Nederland beschikbaar.

HBO Nederland

Tot en met het zesde seizoen was de serie te zien via vrijwel alle Nederlandse digitale aanbieders via HBO Nederland. Deze zender is eind vorig jaar echter gestopt met haar uitzendingen en de series van HBO zijn nu exclusief te zien via Ziggo.

Populair

Dat de serie populair is blijkt wel uit het feit dat afgelopen nacht diverse servers van HBO overbelast raakten. Op sociale media regende het klachten over de bereikbaarheid van de servers. Met name fans in Mexico, Brazilië en Argentinië hebben moeite om verbinding te maken met HBO, maar het probleem lijkt zich in veel meer landen voor te doen.

Sociale media: