Nieuw seizoen MotoGP van start op Eurosport

Eurosport zet aanstaande weekeinde de lichten op groen voor een nieuw MotoGP-seizoen. Op zaterdag 17 maart is vanaf 17.30 uur de kwalificatie van de MotoGP op het Losail International Circuit in Qatar live te volgen. De dag erna, zondag 18 maart, staan Eurosport 1 en de Eurosport Player zelfs de hele middag in het teken van de motoren.

Co-commentator Peter Bom vervangt Kervin Bos

Het commentaar bij de MotoGP wordt opnieuw verzorgd door Frank Weeink. Hij wordt dit seizoen bijgestaan door co-commentator Peter Bom. Bom werkte als data-specialist en chef-monteur onder meer samen met de voormalige wereldkampioenen Cal Crutchlow, Stefan Bradl en Danny Kent.

Bom vervangt Kervin Bos, die als teammanager aan de slag ging bij het Red Bull Honda World Superbike Team. Diederick de Vries en Patrick van den Goorbergh nemen ook dit seizoen het commentaar bij de supportseries Moto2 en Moto3 voor hun rekening.

Qatar decor openingsweekend

Net als vorig jaar start het MotoGP-seizoen op het spectaculaire circuit in Qatar. Sinds 2004 maakt het 5,4 kilometer lange Losail Circuit Qatar deel uit van de MotoGP-kalender. De afgelopen jaren werd deze eerste race van het jaar gedomineerd door de Spanjaarden met vijf overwinningen in zes jaar.

Eurosport dé bestemming voor motorfans

Zowel op TV als online is Eurosport, exclusief rechtenhouder van de MotoGP, dé bestemming voor de Nederlandse motorfan. Geen enkele zender brengt zo veel motorsport op de buis. Niet alleen is Eurosport in Nederland en België de enige uitzendrechtenhouder van de MotoGP, Moto2 en Moto3, maar ook het WK Superbikes, het British Superbikes kampioenschap en de WK’s Endurance en MXGP zijn, grotendeels live, te zien bij de zender.

Sociale media: