Nieuw seizoen Zondag met Lubach van start bij de VPRO op NPO 3

Vanavond start een nieuw seizoen van Zondag met Lubach bij de VPRO op NPO 3. De eerste aflevering van het seizoen is om 21.50 uur te zien. Het is al weer het zevende seizoen van het programma dat wordt gemaakt door Arjen Lubach.

“Zeven dagen nieuws in dertig minuten”

Het programma van de programma wordt omschreven als: zeven dagen nieuws in dertig minuten, satirisch geremixt door Arjen Lubach. Met irrelevante verhalen van relevante gasten. Of andersom. Het programma wordt uitgezonden vanuit theater Bellevue in Amsterdam.

Zilveren Nipkowschijf

Het VPRO-programma Zondag met Lubach won in juni vorig jaar de Zilveren Nipkowschijf. De latenightsatire is volgens de jury van de prijs “onmisbaar geworden voor de moderne nieuwsjunkie”. “Arjen Lubach brengt al vijf seizoenen op eigenzinnige wijze het nieuws en weet ook regelmatig zelf het nieuws te bepalen.”, aldus de jury toen.

Nieuw seizoen

In aanloop naar het nieuwe seizoen heeft Zondag met Lubach een wereldwijde hit gescoord met een anonieme video die de suggestie wekt dat er een Game of Thrones spin-off komt. Deze week bleek in een tweede filmpje dat de mysterieuze figuur met capuchon een verdwaalde Arjen Lubach is. In de video die deze week verscheen onthult een mysterieus figuur met capuchon zich als Arjen Lubach, onderwijl verzuchtend dat hij vermoedelijk ‘terecht is gekomen in een verkeerde televisieserie’ en dat Zondag met Lubach 10 september terug is bij de VPRO op NPO 3.

Fictieve serie

In de afgelopen maanden produceerden Arjen Lubach en het Zondag met Lubach team de trailer voor de fictieve serie Westeros die zich afspeelt in de moderne tijd, en plaatsten deze vorige week op een anoniem YouTube-account. Binnen een week werd de trailer miljoenen keren bekeken op YouTube en Facebook en verschenen er ronkende artikelen op websites waaronder VICE, Digg, HUMO en The Telegraph. Op internetfora werd de afgelopen dagen druk gediscussieerd over de video en het achterliggende idee.

Video