Nieuwe koers RTL heeft geen gevolgen voor lineaire tv-zenders

De nieuwe koers die RTL Nederland gaat varen heeft voorlopig geen gevolgen voor de lineaire tv-zenders van het mediabedrijf. Dit zegt Sven Sauvé, CEO van RTL Nederland, tegenover Algemeen Dagblad.

Nieuwe koers

Donderdag maakte RTL bekend een nieuwe koers te gaan varen met haar mediabedrijf. Het bedrijf laat de oude zendergerichte aanpak los en gaat voor een hechte relatie en directe interactie met zijn kijkers, volgers en bezoekers, via elk denkbaar kanaal en zelfs buiten het scherm.

Online

Ook zal RTL op korte termijn alle OTT-activiteiten in één platform samenbrengen. Het bedrijf is voornemens zijn organisatie aan te passen, zodat deze meer wendbaar is en beter in staat om inzichten te vergaren en door te vertalen naar nieuwe producties.

Geen gevolgen voor tv-zenders

Voorlopig heeft deze nieuwe strategie geen gevolgen voor de televisiezenders (RTL 4, RTL 5, RTL 7, RTL 8, RTL Z en diverse digitale themazenders) van het mediabedrijf. “Alle zenders blijven gewoon in de lucht. Lineair kijken blijft cruciaal“, aldus Sauvé tegenover het dagblad. Sauvé vraagt zich wel af of er nog jongeren worden getrokken met traditionele tv-zenders. “Over de koers van RTL 5, onze jongerenzender denken we nog na”, aldus Sauvé. Voor RTL 4 verwacht de CEO geen grote veranderingen.

Meer online

In de toekomst zullen de on-demand-platformen Videoland en RTL XL worden samengevoegd tot één platform. Daarnaast zullen bepaalde programma’s alleen nog online te zien zijn.