Nieuwe lokale omroep Almere start Radio036

De nieuwe lokale omroep van Almere, Media036, is gestart met de uitzendingen van haar radiozender onder de naam Radio036. In eerste instantie zullen de uitzendingen alleen via Internet te beluisteren zijn.

Voorbereidingen

Het was de bedoeling om in november 2015 van start te gaan met de radio- en televisieuitzendingen van de nieuwe lokale omroep voor de gemeente in Flevoland. De uitzendingen zijn later begonnen door onder andere vertraging met het plaatsen van een antenne voor de radiozender en het aanleveren van het televisiesignaal bij provider KPN. De verwachting is dat de antenne binnenkort geplaatst kan worden zodat de uitzendingen ook in de ether te horen zijn via 107.8 MHz. Het is nog niet duidelijk wanneer de televisie-uitzendingen van start gaan.

Media036

Media036 volgt de lokale omroep RTV Almere op. RTV Almere stopte haar uitzendingen eind 2014 en ging begin 2015 failliet. Het kiezen voor een nieuwe lokale omroep had veel voeten in de aarde in Almere. Er waren twee partijen in de race voor de vergunning: MEDIA036 en de Almeerse Omroep Stichting. De politiek vroeg eerst om een samenwerking tussen de twee partijen maar die gesprekken liepen op niks uit. De politiek was van beide initiatieven niet gecharmeerd, maar heeft begin juni schoorvoetend gekozen voor Media036. Het Commissariaat nam begin september de keuze van de gemeente over. De afgelopen tijd is de omroep bezig geweest met het inrichten van een uitzendlocatie in de Schouwburg Almere.

Radio036

De uitzendingen van Radio036 zijn zondagavond gestart via de website radio036.nl. In eerste instantie zal er de gehele dag non-stop muziek te horen zijn op de radiozender met op het hele uur het NOS Journaal. “Vanaf woensdag worden er gefaseerd dagelijks programma’s met presentatoren toegevoegd, totdat alle huidige 40 presentatoren met hun programma’s te horen zijn.”, aldus de radiozender op haar Facebook-pagina. Na ongeveer zes weken zal de avond en weekend programmering zijn vervolmaakt en ingevuld volgens de omroep. “Vervolgens bouwen we de overdag programmering op werkdagen tussen 08.00 en 18.00 uur vol. In genoemde periode zal ook de FM antenne worden geplaatst, zodat de volledige programmering ook via 107.8 FM te horen zal zijn.”

De uitzendingen van Radio036 zijn te beluisteren via www.radio036.nl en onze pagina’s met livestreams van lokale omroepen in Midden Nederland.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.