Nieuwe middengolffrequentie voor radiozender Kilrock

Radiozender Kilrock heeft een vergunning verkregen van Agentschap Telecom om te gaan uitzenden op 1287 kHz. Dit heeft de radiozender bekend gemaakt op haar website.

Kilrock

Tot medio dit jaar zond de radiozender uit het Dordtsche Kilgebied uit op 1224 kHz. De vergunning voor deze frequentie werd echter niet verlengd door Agentschap Telecom en moest de radiozender uitwijken naar een andere frequentie. De radiozender zendt sinds enige tijd via 1485 kHz. Op deze frequentie mag echter maar uitgezonden worden met een vermogen van 1 Watt.

Nieuwe frequenties

Sinds begin september is het mogelijk om een laagvermogen middengolffrequentie aan te vragen voor tien nieuwe frequenties. Op deze frequenties mag worden uitgezonden met een vermogen van 100 Watt. Kilrock heeft nu toestemming gekregen om uit te gaan zenden op 1287 kHz.

Ombouw

Op zaterdag 5 oktober wordt de zender uitgezet. Dan verdwijnt dus ons signaal op 1485 kHz. Vervolgens begint de ombouw van het antennesysteem. Als het weer meezit -en we daardoor een beetje vlot kunnen doorwerken- melden we ons zo rond 12 oktober op onze nieuwe frequentie. Pin ons niet op die datum vast. Als het slecht weer is, dan lopen de werkzaamheden al snel een paar dagen vertraging op.”, aldus de radiozender.

De radiozender is overigens wereldwijd via Internet te beluisteren.