Nieuwe programmering BNR

bnrAanstaande maandag start de nieuwe programmering op BNR. ”Zo wordt BNR nog herkenbaarder en urgenter,” zegt hoofdredacteur Sjors Fröhlich. Maandag start ook Tom van ’t Hek bij BNR met zijn programma “Ochtendspits”.

 ”Dingen konden beter en slimmer”, zegt Fröhlich. ”Normaal gesproken begint een nieuwe programmering in september, maar omdat Humberto Tan iets eerder weg ging dan wij dachten, ontstond een gat. Toen hebben we elkaar aangekeken en ons afgevraagd of het zou lukken om er eerder mee te komen. En dat gaat lukken. Dus maandag gaan we van start.”

Het ochtendprogramma met Tom van ’t Hek gaat Ochtendspits heten en houdt, net als nu, de focus op nieuws. ”Maar door de persoonlijkheid van Tom krijgen we natuurlijk wel een heel ander programma. het programma gaat zich om hem heen vormen. Het nieuws blijft, en we rijden nog steeds met de luisteraar mee op weg naar zijn werk, maar Tom zal daar zijn geheel eigen draai aan meegeven.”

BNR Lunchtime
Helemaal nieuw is het lunchprogramma BLT met Roelof Hemmen. ”Dat kennen we natuurlijk van het broodje, maar bij ons staat het voor BNR Lunchtime. Maandag tot en met donderdag presenteert Roelof Hemmen, op vrijdag Annette van Soest. Ook in BLT gaat het om nieuws, maar er is ook aandacht voor trends, personal finance en welke dvd’s je in het weekend moet kijken. Zo komt er een mooi divers programma.” Van 15.00 tot 16.00 is voortaan BNR Pro te horen, de naam waaronder alle specials vallen. Daarin komen de bekende programma’s als BNR Gezond, Duurzaam, Juridische Zaken en De Klantenshow terug, en op vrijdag de Nationale Autoshow. Het programma van Bernard Hammelburg wordt uitgebreid tot een uur, waarin ook veel aandacht voor Europa. ”En dan vooral wat Europa betekent voor ondernemers.”

Humberto komt terug
Voor de fans van Humberto Tan en sport: vanaf aanstaande zaterdag is wekelijks om 12:00 het nieuwe sportprogramma van BNR te horen. Het programma gaat over ambitie, coaching, tegenslagen, sportcarrières, sponsoring, leven na de sport en wat sporters en bedrijfsleven van elkaar kunnen leren.

Meer informatie via BNR