Nieuwe programmering voor Radio Maria Nederland

De katholieke radiozender Radio Maria komt per maandag 29 februari met een nieuwe programmering.

Redactie

De indeling van de programma’s wordt aangepast omdat de redactie van de radiozender het met één persoon minder moet doen. Redacteur Floris Verhagen zal Radio Maria in de komende maanden verlaten. “Het bestuur heeft ervoor gekozen deze plek vooralsnog niet op te vullen omdat de begroting voor 2016 uit een oogpunt van solide financieel beheer naar beneden moest worden bijgesteld.”, aldus Radio Maria.

“Een efficiënt en creatief Radio Maria”

Eindredacteur Bob Wegkamp over de vernieuwde programmering: “Door het wegvallen van Floris Verhagen als redacteur worden wij als redactie gedwongen nog efficiënter en creatiever met onze tijd om te gaan. Dit geldt voor de planning en het hele organisatorische gedeelte maar ook voor de programmering zelf. Zo zullen onze programmadirecteur pater Elias en presentator Vincent Wibier in die aangepaste programmering de ‘vaste stemmen op de radio’ zijn. Zij zullen nog meer dan nu al het geval is de programma’s begeleiden en de rol van presentator op zich nemen. Ook gaan de vrijwilligers een nog prominentere rol vervullen op de radio. Ikzelf ga mij vooral concentreren op de planning van de programmering.”

Aanpassingen

Vanaf maandag vervalt het programma Hemelgasten. Op werkdagen start de programmering om 8.00 uur met nieuwe programma’s. Ook het gebedsprogramma S.O.S.-radio vervalt in de programmering. Daarnaast veranderen een aantal radioprogramma’s van uitzendtijd. Het nieuwe programmaschema vind je hier.

Radio Maria

Radio Maria zendt in Nederland uit via DAB+ en Internet. De radiozender die voornamelijk afhankelijk is van giften uit de katholieke samenleving vierde onlangs haar 8-jarige bestaan.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.