Nieuwe radiogroep presenteert zich inderdaad als Talpa Radio

Zoals deze website eind vorige week al wist te melden heeft de nieuwe radiogroep waarin Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica onderdeel van uitmaken de naam Talpa Radio.

Officieel

Vandaag heeft het nieuwe radiobedrijf zich officieel gepresenteerd aan de buitenwereld. Deze website wist eind vorige week al middels eigen onderzoek dat de nieuwe naam van het radiobedrijf Talpa Radio zou gaan worden.

Radio Newco BV

Tot vandaag waren de radiozenders ondergebracht onder de bedrijfsnaam Radio Newco BV. Dit bedrijf was ontstaan na de fusie van bedrijven 538 Groep en Sky Radio Group. Per vandaag gaat Radio Newco BV verder als Talpa Radio. Vandaag is ook de website voor Talpa Radio in gebruik genomen

Sinds 2002

De naam Talpa Radio gebruikt John de Mol sinds deze in 2002 actief werd in de Nederlandse radiomarkt. De laatste jaren was de BV-naam Talpa Radio Holding in gebruik als houdstermaatschappij van 538 Groep.

John de Mol

John de Mol’s Talpa Holding is zoals bekend de controlerend aandeelhouder, en heeft daarmee drie van de vijf commissarissen benoemd. De Mol is daarmee ook naamgever van de radiozendergroep.

Complementair

De radiogroep zegt dat door de doorgevoerde aanpassingen in onder andere de programmering en muziekmix van haar radiozenders “de radiozenders meer complementair aan elkaar zijn.”.

Huisvesting

De medewerkers en de studio’s van Radio Veronica, Radio 10 en Sky Radio zijn inmiddels allemaal zo goed als verhuisd naar de Bergweg 70 te Hilversum. Radio 538 zetelt sinds eind 2012 in dit pand waar ooit de NCRV in zetelde. De gebouwen van het voormalige Sky Radio Group in Naarden waar Sky Radio meer dan 25 jaar zetelde worden afgestoten.

Ook radioreclameverkoopbedrijf One Media Sales waar de reclameverkoop in is ondergebracht en waarvan het radiobedrijf een meerderheid in handen heeft, zetelt in hetzelfde pand.