Nieuwe studio Den Haag FM geopend

microfoonDe Haagse wethouder Rabin Baldewsingh heeft vrijdagmiddag de nieuwe studio’s van Den Haag FM geopend.

De lokale omroep van Den Haag is verhuisd van de Calandstraat naar het terrein van Omroep West aan de Laan van ‘s-Gravenmade in een nieuw eigen gebouw waarin moderne radiostudio’s en de redactieruimte zijn ondergebracht. De verhuizing is het resultaat van de samenwerking tussen Omroep West en Den Haag FM. Die begon eind 2011 nadat Omroep West de stadszender na een faillissement overnam.

Wethouder Baldewsingh opende de studio’s door het logo van Den Haag FM op de gevel te onthullen en zijn handtekening te zetten op een graffiti-kunstwerk op één van de muren van het pand. Hij zei trots te zijn op de samenwerking tussen beide omroepen die volgens hem zorgt voor meer efficiëntie en een betere informatievoorziening. De wethouder riep de jongerenzender FunX op om mee te doen aan de samenwerking en ook te verhuizen naar het nieuwe pand van Omroep West en Den Haag FM.

Afgelopen maand zond Den Haag FM nog uit vanuit een tijdelijke studio, zodat de eigen studio´s en alle apparatuur en redactieruimtes van de Calandstraat konden worden overgeplaatst naar de nieuwe ruimte in het gebouw achter dat van Omroep West.

Foto’s van de nieuwe studio vind je via de website van Den Haag FM: http://denhaagfm.nl/2013/11/01/wethouder-baldewsingh-opent-nieuwe-den-haag-fm-studio