Nieuwe vaste plek voor radiodrama op Radio 1

nporadio1Radiodrama krijgt een nieuwe vaste uitzendplek op Radio 1. Elke vrijdagavond van 00.05 tot 00.35 uur nemen verschillende omroepen zoals AVRO, NTR en VPRO de luisteraar mee een hoorspel in.

Dit bericht de NPO in een persbericht.

‘Bonita Avenue’, naar de bestseller van Peter Buwalda bijt het spits af in 20 delen vanaf 11 januari (NTR). Later in 2014 programmeert de publieke nieuwszender ‘De Hormoonfabriek’, naar de debuutroman van Saskia Goldschmidt (AVRO). Daaraan voorafgaand, op de grens van het oude en nieuwe jaar, presenteert Radio 1 De Week van het AVRO Radiotheater. Elke werkdag van 00.02 tot 02.00 uur met speciaal voor radio bewerkt spraakmakend theaterdrama.

Op 31 december: De Passievrucht, naar het beroemde boek van Karel Glastra van Loon. Op 1 januari: 237 Redenen voor seks. Op 2 januari: De Kus, met Huub Stapel en Carine Crutzen. Op 3 januari: Op de Ziel. En op zaterdag 4 januari: Sprakeloos, van en met Tom Lanoye.

In januari 2014 bestaat het hoorspel 90 jaar. Een mooie gelegenheid voor Radio 5 Nostalgia om het vierde deel van ‘Sprong in het Heelal’ uit te zenden. Deze recent in Nederland geproduceerde episode, toepasselijk ‘De terugkeer van Mars’ geheten, maakt deel uit van de beroemde Engelse sciencefiction serie Journey into Space. Dit klassiek radiodrama wordt door de KRO uitgezonden op 5, 12, 19 en 26 januari in het Theater van het Sentiment. Van 17.30 tot 18.00 uur. Ook op Radio 5 Nostalgia heeft het hoorspel een basis.