Nieuwe verlichting de Grootste Kerstboom gaat op 8 december aan

Op 8 december wordt de zendmast van IJsselstein weer omgetoverd tot de ‘Grootste Kerstboom’. De lampjes zijn dan tot 6 januari 2019 te zien in de omgeving van de zendmast.

Bliksem

Vorig jaar kon de verlichting van de Grootste Kerstboom niet in gebruik worden genomen door een blikseminslag. De elektronica was door de bliksem zodanig beschadigd dat 70 tot 80% van de lampen niet kon branden. Daarop is besloten om de lampjes niet aan te steken en is de zendmast op een alternatieve manier belicht.

Nieuwe verlichting

Dit jaar neemt de stichting achter de Grootste Kerstboom nieuwe verlichting in gebruik. Er gaat gebruik worden gemaakt van 120 nieuwe lampen van het type OSRAM HQL LED.  “Specialisten van hoofdsponsor Ampco Flashlight Rental hebben samen met een groep enthousiaste vrijwilligers voor een passende armatuur gezorgd. Hierdoor is de Grootste Kerstboom bij goed weer vanaf tientallen kilometers afstand te zien.“, aldus de
stichting.

Ontstekingsprogramma met Glennis Grace

De ontsteking op zaterdagavond 8 december zal uitbundig worden gevierd in IJsselstein. Het programma begint om kwart voor acht met gezellige muziek van DJ Silvan, gevolgd door een optreden van de IJsselsteinse zanger Dennis Baars. De Dansgroep Jos Dolstra danst in de aanloop naar de ontsteking. De officiële druk-op-de-knop is om tien over half negen. Zodra de Grootste Kerstboom weer volledig straalt, rond kwart voor negen, betreedt Glennis Grace het podium.