Nieuwjaarsdag bij de NOS: Nieuwjaarsconcert en skispringen

Het nieuwe jaar begint bij de NOS traditiegetrouw met het Nieuwjaarsconcert uit Wenen en het skispringen uit Garmisch-Partenkirchen. De uitzending op nieuwjaarsdag begint om 11.15 uur op NPO 1 bij de NOS.

Nieuwjaarsconcert

Het traditionele nieuwjaarsconcert met muziek van de familie Strauss en tijdgenoten, rechtstreeks uitgezonden vanuit de Musikverein in Wenen. Het concert wordt voor de zesde keer gedirigeerd door Riccardo Muti. Publiek zal er deze keer in de zaal niet bij zijn vanwege de coronamaatregelen. Het commentaar bij de uitzending komt voor rekening van Margriet Vroomans. Het concert wordt ook uitgezonden bij andere publieke Europese omroepen zoals de VRT, BBC en ARD/ZDF.

Skispringen op Nieuwjaarsdag

Traditiegetrouw wordt er na het nieuwjaarsconcert overgeschakeld naar het Duitse Garmisch-Partenkirchen voor het skispringen. Aldaar vindt de tweede wedstrijd van het vierschansentoernooi plaats. Dit evenement wordt al sinds jaar en dag rechtstreeks uitgezonden door de NOS. Het commentaar is van Ayolt Kloosterboer. De uitzending op NPO 1 begint rond 14.00 uur.

Meer informatie: www.nos.nl

Sociale media: