Nieuwjaarsdag bij de NOS: Nieuwjaarsconcert en skispringen

Het nieuwe jaar begint bij de NOS traditiegetrouw met het Nieuwjaarsconcert uit Wenen en het skispringen uit Garmisch-Partenkirchen. De uitzending op nieuwjaarsdag begint om 11.15 uur op NPO 1 bij de NOS. Ook is er een verslag van het NK Marathon op kunstijs.

Nieuwjaarsconcert

Het traditionele Nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, met muziek van Johan Strauss en tijdgenoten, staat voor de derde keer onder leiding van dirigent Daniel Barenboim. Het commentaar bij de uitzending komt voor rekening van Margriet Vroomans. De uitzending is zaterdag 1 januari vanaf 11.15 uur te zien op NPO1 bij de NOS. Het concert wordt ook uitgezonden bij andere publieke Europese omroepen zoals de VRT, BBC en ARD/ZDF.

Skispringen op Nieuwjaarsdag

Het eerste sportprogramma van het nieuwe jaar is zoals altijd het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen. Op 1 januari is de rechtstreekse uitzending van de tweede wedstrijd van het Vierschansentoernooi. Het commentaar is van Ayolt Kloosterboer. De uitzending op NPO1 begint rond 13.50 uur.

NK Marathon op kunstijs

Nieuwjaarsdag is er ook een grotendeels rechtstreeks verslag van de Nederlandse Kampioenschappen Marathonschaatsen op kunstijs te zien. Er wordt geschaatst op de Alkmaarse ijsbaan De Meent. Eerst komen de vrouwen in actie; daarna is het de beurt aan de mannen. De presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst; het commentaar is van Herbert Dijkstra. De uitzending begint rond 15.50 uur.

Meer informatie: www.nos.nl