Nieuwjaarsdag: nieuwsjaarsconcert en skispringen bij NOS

nosNa de traditionele oliebollen op oudejaarsavond is het op 1 januari tijd voor muziek met het nieuwjaarsconcert en natuurlijk het skispringen in Garmisch Partenkirchen. Beide evenementen zijn live te zien bij de NOS.

 

een muzikale traditie: het nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker, met walsen en andere lichtvoetige muziek van de Straussdynastie. Dit jaar staat  Oostenrijkse dirigent Franz Welser-Möst op de bok in de Gouden Zaal van de Wiener Musikverein. Welser-Möst, verbonden aan de Wiener Staatsoper en het Cleveland Orchestra, doet dat voor de tweede keer. Het Nieuwjaarsconcert is in ruim zeventig landen te zien en te horen. Als vanouds voorziet voormalig NOS-journaalpresentator Joop van Zijl de beelden van commentaar.

Volgens traditie zendt de NOS de tweede wedstrijd uit van het jaarlijkse vierschansentoernooi dat rond de jaarwisseling in Duitsland en Oostenrijk plaatsvindt. Vanaf de Olympiaschans in het Duitse Garmisch Partenkirchen zetten de skispringers het nieuwe jaar in. Het commentaar bij de rechtstreekse beelden komt van Ayolt Kloosterboer.

  • NOS Nieuwjaarsconcert, dinsdag 1 januari 2013, 11.15-13.36 uur, Nederland 1
  • NOS Studio Sport Skispringen, 13.40-15.55 uur, Nederland 1.