Nieuwjaarsdag bij de NOS: Nieuwjaarsconcert en skispringen

Het nieuwe jaar begint bij de NOS traditiegetrouw met het Nieuwjaarsconcert uit Wenen en het skispringen uit Garmisch-Partenkirchen. De uitzending op nieuwjaarsdag begint om 11.15 uur op NPO 1 bij de NOS.

Nieuwjaarsconcert

Het traditionele nieuwjaarsconcert door de Wiener Philharmoniker komt vanaf 11.15 uur rechtstreeks vanuit de Musikverein in het Oostenrijkse Wenen. Het dirigeerstokje is in handen van een ware veteraan: voor Riccardo Muti is het de vijfde keer dat hij het Weense nieuwjaarsconcert leidt.

Edwin Rutten verzorgt het commentaar. NPO 1 is ook te bekijken via Internet. Het concert wordt ook uitgezonden bij andere publieke Europese omroepen zoals de VRT, BBC en ARD/ZDF.

Skispringen op Nieuwjaarsdag

Traditiegetrouw wordt er daarna overgeschakeld naar het Duitse Garmisch-Partenkirchen voor het skispringen. Aldaar vindt de tweede wedstrijd van het vierschansentoernooi plaats. Dit evenement wordt al sinds jaar en dag rechtstreeks uitgezonden door de NOS. Het commentaar is van Ayolt Kloosterboer. De uitzending op NPO 1 begint rond 14.00 uur.

NK Marathon

De NOS doet op NPO 1 vanaf 16.15 uur verslag van het KPN NK Marathon. Eerst komen de vrouwen in actie in op de Vechtsebanen in Utrecht; vanaf half zes zijn de mannen aan de beurt. Jeroen Stomphorst presenteert de uitzending; het commentaar is van Herbert Dijkstra. De uitzending duurt tot ongeveer 19.00 uur.

Video: