NMA: Nog geen groen licht overname Eredivisie Live

eredivisieliveFOX International Channels van mediatycoon Rupert Murdoch wacht nog steeds op toestemming van de Nederlandse Mededingsautoriteit (NMa) om 51 procent van de aandelen van de Eredivisie over te nemen.  De NMa laat maandag weten meer tijd nodig te hebben voor het akkoord gaat met de deal. Dit werd maandagavond bekend gemaakt in het televisieprogramma Voetbal International op RTL7.

Als de NMa meer informatie nodig heeft, vraagt het die op en zet het ‘de klok stil tot we die informatie hebben ontvangen. Hebben we binnen vier weken geen beslissing genomen, dan kun je ervan uitgaan dat de klok stilstaat, zoals we dat formeel zo noemen. Ofwel: er is nader onderzoek nodig. Dat is nu het geval’, zegt Paul Trienekens van de afdeling communicatie tegenover de website van Voetbal International.  ‘We hebben dus meer tijd nodig. En doordat de klok stilstaat, vindt er feitelijk een verlenging plaats van die termijn van vier weken.’

Dat hoeft volgens hem op zich niets te betekenen. ‘Bij zo’n onderzoek stuit je weleens op dingen die je nader onderzocht wil hebben. Inhoudelijk kan ik er verder niet op ingaan.’, aldus Trienekens.