Nog geen 100.000 kijkers voor Keuken Kampioen Divisie op FOX

Het live schakelprogramma van de Keuken Kampioen Divisie op FOX heeft 91.000 kijkers opgeleverd. Vrijdagavond was de eerste speelronde van de eerste divisie die vanaf dit seizoen door het leven gaat als de Keuken Kampioen Divisie.

Schakelprogramma

Vanaf dit seizoen is er voor het eerst een live schakelprogramma te zien op de televisiezender FOX. Tot op heden was dit schakelprogramma alleen te volgen via betaalzender FOX Sports. “Om de fans niets te laten missen van de Keuken Kampioen Divisie slaan FOX Sports en het gratis kanaal FOX de handen ineen. Iedere vrijdagavond wordt op FOX (gratis op kanaal 11 of 14) het live schakelprogramma van de Keuken Kampioen Divisie uitgezonden met daarin alle hoogtepunten uit de wedstrijden.“, aldus de televisiezender in een persbericht.

Kijkcijfers

Vrijdagavond hebben nog geen 100.000 kijkers afgestemd op de televisiezender voor het volgen van het schakelprogramma. De samenvattingen van de wedstrijden werd om 22.00 uur door 60.000 kijkers gevolgd. De twee live wedstrijden op de betaalzenders FOX Sports 2 en 3 trokken respectievelijk 72.000 kijkers en 11.000 kijkers. Op FOX Sports 2 werd de wedstrijd FC Twente – Sparta uitgezonden. Beide ploegen voetbalden vorig jaar nog in de Eredivisie.

Live

Niet alleen op vrijdagavond zal er aandacht zijn voor de Keuken Kampioen Divisie. Op maandagavond zal er zelfs een wedstrijd uit de Keuken Kampioen Divisie live worden uitgezonden op FOX. Maandagavond, 20 augustus, wordt de wedstrijd Jong AZ – Almere City FC live uitgezonden op FOX.