Nominaties De Lokale Omroep Awards 2017 bekend

Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor De Lokale Omroep Awards 2017, de jaarlijkse prijs voor de beste producties van de publieke lokale omroepen.

Nominaties

Er zijn 26 genomineerden in de categorieën: Innovatie, Presentatietalent, Video, Nieuws en Audio. In totaal zijn er 210 programma’s van 80 verschillende lokale omroepen ingezonden. Het percentage deelnemende omroepen is daarmee gelijk aan vorig jaar.

“Onderscheiden”

De inzendingen laten volgens de OLON, de overkoepelende organisatie van lokale omroepen in Nederland, zien dat lokale omroepen “zich kunnen onderscheiden door innovatief te werken”. Dit gebeurt bijvoorbeeld door de inzet van mobiele journalistiek en het gebruik van social media weten omroepen een nieuw publiek te bereiken en aan zich te binden. “Lokale omroepen kunnen op dit terrein een voortrekkersrol spelen.”, aldus de organisatie.

“Lokale verbondenheid”

De lokale verbondenheid komt steeds duidelijker naar voren bij de inzendingen, opnieuw is daarin een flinke ontwikkeling t​e zien, aldus de OLON. Een groot verschil met voorgaande jaren. De jury is blij met deze ontwikkeling, want juist lokaal profileren geeft je meerwaarde. Als het gaat om radio blijft het goed om te merken dat met name jonge makers daar de ruimte krijgen. Blijf die ruimte geven en laat de jongeren op zoek gaan naar hun eigen kaders van het medium. Dan ontstaan er zelfs nieuwe vormen.

Alle genomineerden zijn te vinden op de website van de OLON. Op zaterdag 9 september worden de Awards uitgereikt tijdens de Open Studio Dagen op het Media Park in Hilversum.