Nominaties Gouden Radioring bekend

microfoon‘Het Foute Uur’ van Q-Music is de derde finalist voor de AVRO Gouden RadioRing 2012. Dat maakte de omroep vrijdag bekend. Donderdag werd al duidelijk dat de programma’s ‘De Avondploeg’ (Slam!FM) en ‘Effe Ekdom’ (AVRO, 3FM) zijn genomineerd voor de radiopublieksprijs.

Het jongerenprogramma ‘De Avondploeg’, gepresenteerd door DaniĆ«l Lippens en Ivo van Breukelen, staat voor de tweede keer in de finale van De AVRO Gouden RadioRing. Ook Gerard Ekdoms lunchshow ‘EffeEkdom’ is voor de tweede keer op rij genomineerd voor beste radioprogramma van het jaar. ‘Het Foute Uur’ met Mattie Valk en Wietze de Jager is de nieuwkomer in het gezelschap.

Claudia de Breij (VARA, 3FM), Kristel van Eijk (Q-Music) en Roosmarijn Reijmer (VPRO, 3FM) zijn genomineerd voor de Zilveren RadioSter Vrouw. De drie kanshebbers voor de Zilveren Radioster Man zijn Gerard Ekdom (AVRO, 3FM), Edwin Evers (Radio538) en Jeroen van Inkel (Q-Music).

Wie De AVRO Gouden RadioRing mag gaan dragen, wordt duidelijk op donderdag 15 november tijdens Het RadioGala van het Jaar. Ook de Zilveren Radiosterren Man en Vrouw worden die avond uitgereikt aan de beste radioman en radiovrouw van 2012. Daarnaast worden tijdens het gala de winnaars van de Marconi Awards, de drie vakjuryprijzen van de Nederlandse radio, bekend gemaakt.

De AVRO zendt Het RadioGala van het Jaar live uit op donderdag 15 november vanaf 20.00 uur op Radio 2, en in beeld via 101TV en radioring.avro.nl. (Persbericht AVRO/ANP)