Nominaties Lokale Media Awards 2021 bekendgemaakt

De nominaties voor de Lokale Media Awards 2021 zijn bekend gemaakt. Na twee selectieronden zijn meer dan 200 inzendingen teruggebracht tot 21 nominaties in vijf categorieën. De online prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 11 juni, live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum.

Prijzen

De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent. Er worden Lokale Media Awards uitgereikt in de categorieën Nieuws, Audio, Video, Innovatie, en Presentatietalent. Ook de award voor Omroep van het Jaar wordt uitgereikt.

Speerpunten

De jurering is dit jaar nadrukkelijk afgestemd op de overkoepelende speerpunten van de sector, zoals lokale journalistiek, lokale verbondenheid, maatschappelijke functie en professionalisering. De jury is onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden producties en de professionele groei van de lokale omroepen.

Uitreiking

De feestelijke prijsuitreiking vindt digitaal plaats op vrijdag 11 juni, live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. Het evenement wordt gepresenteerd door Mick Smits, winnaar van de Lokale Media Award Presentatietalent 2019, en kent bijdragen van verschillende gasten, waaronder Giel de Winter en Hannelore Zwitserlood.

Alle nominaties zijn te vinden op de website van de NLPO, de overkoepelende organisatie van lokale- en streekomroepen in Nederland.

Sociale media: