Nominaties voor NL-Awards 2015 bekend gemaakt

De nominaties voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de publieke regionale omroepen voor het jaar 2015 zijn bekend gemaakt. Voor het jaar 2015 zijn er twintig radio- en tv-programma’s genomineerd van negen regionale omroepen verdeeld over zeven categorieën. RTV Rijnmond, RTV Utrecht en Omrop Fryslân zijn het vaakst genomineerd: ze kregen ieder drie nominaties.

RTV Utrecht

Drie producties van RTV Utrecht maken kans op een NL-Award. Het gaat om de berichtgeving over de Utrechtse milieuzone, een reconstructie over twee botsende bisschoppen en de complete verslaggeving rond de Ronde van Utrecht. RTV Utrecht viel vorig jaar in de prijzen met de documentaire ‘Ruben en Julian, twee weken tussen hoop en vrees’. Verslaggever Dennis van Ommeren sprak voor de documentaire met de moeder van de broertjes uit Zeist, die mei 2013 werden omgebracht door hun vader. Ook de hoofdrechercheur van de politie deed zijn verhaal

RTV Rijnmond

RTV Rijnmond is genomineerd in de categorie ‘Eigen Nieuws’ met een reeks reportages waarin RTV Rijnmond de problemen bij de nieuwe snelweg A4 aantoont. De herdenkingsuitzending Het Bombardement op Radio Rijnmond dingt mee naar de prijs ‘Beste radioprogramma’ en Coast to Coast maakt kans op een prijs in de categorie ‘Vernieuwend’. Camjo-verslaggever Justus Cooiman deed in Coast to Coast dagelijks verslag van de twee weken durende reis van zo’n honderd musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Hij deed dit door middel van een videoblog op de website van het orkest en van RTV Rijnmond. Ook verzorgde hij een ‘live’-blog door actief gebruik te maken van Twitter en Instagram.

Omrop Fryslan

Omrop Fryslân is drie keer genomineerd voor een NL-award. Dat zijn prijzen voor de beste producties van regionale omroepen. In de categorie Beste Radioprogramma maakt Buro de Vries kans op een prijs; in de categorie Beste TV-programma is dat het jongerenprogramma Tsjek en bij de documentaires gaat het om Rûchhouwers, waarin autocrossers worden gevolgd.

Uitreiking

De NL-Awards worden op woensdag 16 maart 2016 voor de veertiende keer uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers.
Alle prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL-Award. Hieraan is een geldprijs van 2.500 euro verbonden. De genomineerde programma’s zijn te zien
en te beluisteren via de website van NL-awards

Tweets:

 

 

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.