Nominaties ‘NL-awards’ bekend gemaakt

nlawardsDe nominaties voor de NL-Awards zijn bekend gemaakt. Er zijn 26 radio- en tv-programma’s genomineerd, verdeeld over de categorieën Nieuws, Achtergrond, Varia, Evenementen, Documentaire en Sociale Interactie.

 De NL-Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste producties van de regionale omroepen. Op 12 maart worden de prijzen uitgereikt. Alle regionale omroepen hebben een nominatie op zak. Ook is er een eervolle vermelding gegeven aan een item dat niet zo makkelijk binnen een categorie te vergelijken valt. De jury vond ‘IJsmeester Jan uit Jisp’ van RTV Noord-Holland een mooi voorbeeld van originaliteit, creativiteit, kansen zien en die goed uitwerken.

L1 genomineerd voor twee NL-awards
De regionale omroep L1 uit Limburg is genomineerd voor twee NL-awards. In de categorie TV-nieuws is L1 genomineerd voor de berichtgeving rondom het gijzelingsdrama in Reuver begin november. Het gaat om alle berichten over de schietpartij tot en met de stille tocht in Reuver een aantal dagen later, inclusief een studiogesprek met de burgemeester, de korpschef politie en het Openbaar Ministerie. In de categorie Radio achtergrond is L1 genomineerd met de documentaire ‘Het wonder van Venlo’ van Frans Pollux. Die documentaire gaat over de commotie rondom het mikwe in Venlo. De NL-awards worden uitgereikt op woensdag 12 maart.

RTV Oost: De documentaire ‘Houdt God van vrouwen?’ genomineerd
De documentaire ‘Houdt God van vrouwen?’, over de strijd van Hilligje Kok uit Staphorst voor de emancipatie van orthodox-christelijke vrouwen, is genomineerd voor een NL-Award. De documentaire is een coproductie van Emiel van Rouveroy van Nieuwaal en RTV Oost. De documentaire werd op 28 september uitgezonden op TV Oost. ‘Houdt God van vrouwen?’ is onderdeel van een serie van documentaires die Van Rouveroy van Nieuwaal maakte over de Gereformeerde gemeenschap in Nederland. De documentaire toont hoe vrouwen binnen de orthodox reformatorische gezindte opkomen voor hun rechten, maar ook kwetsbaar zijn in hun worsteling tussen gevoel, ratio en de kerkelijke regels. De strijd wordt emotioneel gevoerd, maar ook met humor.

Omroep West scoort vijf nominaties NL Awards
Omroep West is dit jaar vijf maal genomineerd voor een NL Award. De NL Awards zijn onderscheidingen voor de beste producties van regionale publieke omroepen en worden jaarlijks uitgereikt. De omroep haalt hiermee voor het eerst zoveel nominaties binnen in een jaar. Omroep West haalt met deze vijf programma’s van alle regionale omroepen de meeste nominaties binnen.Hoofdredacteur Renzo Veenstra: ‘Geweldig dat we in 5 van de 6 categorieën genomineerd zijn. Dit is de kroon op ons harde werk. Maar nu nog eerst zien of we ook winnen!’

Alle nominaties zijn te vinden via: http://www.nl-awards.nl/