Noodmast bij RTBF-zender Wavre in gebruik genomen

wavreMet de ingebruikname van een tijdelijke antennemast nabij de door brand getroffen zendmast in het Belgische Wavre zijn de grootste ontvangstproblemen voor de Waalse publieke omroep RTBF in het verzorgingsgebied rond de zender opgelost.

 

De RTBF heeft de noodmast en antenne-installatie woensdagmiddag in gebruik genomen. Hierdoor is de ontvangst van de RTBF-radiozenders via de FM van RTBF La Premiere, Pure FM en VivaCit√© in de omgeving van Wavre weer mogelijk. Ook de digitale radio, televisie en GSM-exploitanten maken gebruik van de noodmast. De tijdelijke mast is een stuk lager dan de normale zendmast waardoor de ontvangst minder goed zal zijn.

De verwachting is dat de reparatie aan de zendmast in Wavre minimaal zes maanden gaat bedragen. Ook wordt er door de politie nog steeds gezocht naar de brandstichters die de zendmast in de nacht van 24 op 25 mei hebben gesaboteerd. Dezelfde nacht brak er ook brand uit in een nabij gelegen zendmast van de Vlaamse publieke omroep VRT. Ook bij deze zendmast was er sprake van brandstichting.

via AstelBE

(via http://www.astel.be/)