Norkring neemt nieuwe Vlaamse steunzender DAB+ in gebruik

De Belgische zenderexploitant Norkring heeft vandaag in het Vlaamse Schoten een nieuwe steunzender voor haar DAB+-netwerk in Vlaanderen in gebruik genomen. Hierdoor is het digitale radio pakket met diverse Vlaamse commerciële radiozenders nu beter te ontvangen in de regio Antwerpen. Ook delen van Zuid-Nederland kunnen het pakket op kanaal 11A nu beter ontvangen.

Uitbreiding

Tot begin dit jaar was het zenderpakket van Norkring op kanaal 11A te ontvangen in een groot gebied rond Brussel. Sinds een aantal weken is het signaal ook te ontvangen in Vlaams Limburg door een steunzender in Genk. In de komende periode moet er ook steunzender in Egem (West- en Oost-Vlaanderen) in gebruik worden genomen door exploitant Norkring. In 2017 zal de dekking nog verder worden uitgebreid.

DAB+forum in Antwerpen

Het is niet geheel toevallig dat vandaag, woensdag 16 maart, de steunzender in Schoten wordt ingeschakeld. Vandaag vindt in Antwerpen voor de tweede keer het Norkring DAB+-Forum plaats. Bij deze bijeenkomst zullen diverse presentaties en demonstraties worden gegeven. Zo komt onder andere Jan Westerhof, directeur NPO-radio, aan het woord in Antwerpen.

Acht radiozenders

Momenteel zenden de radiozenders BBC World Service radio, TOPradio, VBRO Radio, Radio Maria, Radio FG, Radio Stad, FamilyRadio en ClubFM uit via het DAB+-netwerk van Norkring. Daarnaast hebben de publieke omroepen VRT en RTBF eigen DAB/DAB+-netwerken in de lucht. Landelijke commerciële radiozenders in Vlaanderen als Q-Music, Joe FM en Nostalgie hebben nog geen plannen om via DAB+ te gaan uitzenden. Wellicht worden deze radiozenders verplicht de stap naar digitale radio te maken als hun FM-licenties binnenkort verlengd gaan worden.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.